Skryter av Stine Sofie Senteret

– Ikke bare er de faglig dyktige de som jobber her, men det ligger en kjærlighet i bunnen som gjør at barna blir sett og hørt, forteller Mette Espedal.

Mette Espedal skryter av Stine Sofie Senteret

Mette sitter i styret i Stine Sofies Stiftelse, og har vært på besøk hos oss på Stine Sofie Senteret. Vi har tatt en prat med henne og spurt hvordan uken hennes har vært. 

 

Ville jobbe med Norges tøffeste dame

Mette startet arbeidet med stiftelsen i 2013, og ble med i styret i 2018. Når jeg spør henne hvorfor dette var en stiftelse hun kunne tenke seg å være med i, kommer svaret kontant. Hun kjente til stiftelsen på grunn av historien om Baneheia-drapene, men forteller at det var en artikkelserie i en avis som gjorde utslaget for henne. Da hun leste om Ada og alt stiftelsen hadde fått til, ble hun så imponert og tenkte at dette må være Norges tøffeste dame, og at dette var en dame hun virkelig kunne tenke seg å jobbe med.

– Med en bakgrunn fra næringsliv og økonomi, kjenner jeg så altfor godt til hvor vanskelig det å vise hva man virkelig har fått til. Særlig imponerte det meg at stiftelsen har fått til faktiske lovendringer i regelverket vårt, sier Mette.

Siden styret tar en del viktige avgjørelser, følte Mette at det var viktig å se hva slags innvirkning de avgjørelsene faktisk har.

– Det å få komme hit og se senteret og være en del av det, gir meg en bedre forståelse enn å lese om det, og jeg tror det vil gjøre meg bedre rustet til å ta avgjørelser som angår senteret, sier Mette.

 

Var forberedt på tøffe situasjoner

I forkant av besøket gikk Mette en del runder med seg selv og forberedte seg på tøffe situasjoner.

– Man møter jo barn som har hatt det helt forferdelig. Det som kanskje har overrasket meg mest med senteret, er det fokuset de ansatte har på familiene som kommer. De kommer hit med en vanskelig historie, og de som jobber her er så utrolig flinke til å gi barna de verktøyene de trenger for å mestre det vanskelige de har vært gjennom.

Mette forteller at hun opplever at de som kommer hit møtes med en varme og raushet, og at de ansatte har god kunnskap til faget.

– Ikke bare er de faglig dyktige de som jobber her, men det ligger en kjærlighet i bunnen som gjør at barna blir sett og hørt, forteller Mette.

 

Ny respekt for arbeidet på senteret

– Etter besøket her har jeg fått en stor respekt for hvor grundig dette arbeidet er. Alt blir tenkt på hele tiden, og dyktigheten de ansatte har er uvurderlig. Undervisningsopplegget er veldig bra, og jeg tror barna får mye ut av det.

 

Dyreparken og feststemning

– Høydepunktet må være dagen i dyreparken, og den ene festkvelden. Da har barna vært med på mye gøy, og de har laget et eget opplegg rundt denne kvelden. En kan merke at de har høye forventinger, og det er mye spenning knyttet opp til dette. Barna får være i fokus på en fin måte som en kan se at de setter pris på. Og så er det selvfølgelig masse god mat og god stemning den kvelden, sier Mette med et smil.  

 

 

Skrevet av Martha Simonsen

 

 


Del på Facebook Del på Twitter Del på Google+ Del på E-post

Publisert: 04.10.2019