Barneombudet løfter frem Stine Sofie Senteret i ny rapport

I dag arrangeres den årlige Barneombudets dag. Der ble det lansert en ny rapport som forteller om erfaringene til barn og unge som har vært utsatt for vold og overgrep. Et av tilbudene som trekkes frem av ekspertene er Stine Sofie Senteret.

– I dag har vi deltatt på Barneombudets dag i Oslo. Det har vært mange spennende og viktige innlegg, og i tillegg mange muligheter til å møte andre som jobber med barn og unge, forteller Kristin Stokke, daglig leder på Stine Sofie Senter.

Den årlige konferansen samler mennesker som jobber, eller skal jobbe, med barn og unge, og alle andre som er opptatt av barns rettigheter. I år ble to rapporter lansert - en om seksuelle krenkelser, og en om barn og unge som utsettes for vold og overgrep.

– Begge rapportene er viktige, og det er veldig bra at Barneombudet har snakket med nærmere 50 barn som er utsatt for vold og overgrep, og brukt deres erfaringer i rapporten, sier Stokke, som også er glad for at Stine Sofie Senteret er nevnt som et tilbud ekspertene ser på som viktig.