Fargelegging til påske

Fargelegging kan være gøy for både voksne og barn. Men visste du at det finnes flere fordeler og gode grunner til å fargelegge litt i påskeferien? Bare se her!

Last ned fargeleggingsark her!


1: Du redusere stress og negative tanker

Å fargelegge kan faktisk bidra til å 'roe ned' denne delen av hjernen som gjør at vi føler oss stressede og redde. Akkurat som i leken kan det bli færre negative tanker når man fargelegger. Man fokuserer på oppgaven og da blir det mindre plass til de negative tankene for en stund. Og klarer du å fullføre en tegning gir dette både mestring og en god følelse!


2: Du trener hjernen

Når du fargelegger trener du kreativiteten, logikken, finmotorikken og koordinasjonen på én og samme tid! Å leke seg med fargevalg, kombinere farger og mønster er spennende og gøy. Dette bidrar også til å stimulere kreativiteten!


3: Du utvikler tålmodighet og fokus

Når du sitter stille og fargelegger trener du også opp tålmodighet og fokus. Barn som tenger og fargelegger mye er gjerne bedre på å konsentrere seg og jobbe med én oppgave over tid.


4: Du får et pusterom

Fargelegging på papir kan gi et lite avbrekk i hverdagens mas og stress. Gjør noe hyggelig sammen hele familien, og legg vekk mobil og skjermer. Det er godt for alle.


Det er altså flere fordeler og grunner til at man skal sette av litt tid til fargelegging i påska!

(kilde)

.

Last ned fargeleggingsark til påske her!


Vis oss hva du fargelegger! Tagg oss gjerne i sosiale medier og vis oss resultatet

#stinesofiesstiftelse IG: @stinesofies.stiftelse FB: @stinesofiesstiftelse