Presenterte senteret på internasjonal konferanse

Verdens største fagkonferanse om vold og overgrep mot barn arrangeres hvert år i San Diego. Denne gangen stod Stine Sofie Senteret på dagsorden, og Stian, Ada Sofie og Kristin fikk presentert arbeidet vårt for representanter fra hele verden. NRK har skrevet både om det og andre saker om Stine Sofie Senteret den siste tiden.

NRK: Verden vil ha Stine Sofie-modellen

Senteret som ligger i naturskjønne omgivelser i Grimstad, er det første i sitt slag i hele verden. Opprettelsen av senteret har vakt internasjonal interesse.

Denne uka reiser Stokke og gründer for sentret, Ada Sofie Austegaard, til San Diego i USA. De skal dele sine erfaringer på verdens største konferanse om vold og overgrep mot barn.

– Senteret er unikt i verdenssammenheng. Kan vi bidra til å inspirere andre land, er det veldig gledelig, sier hun.

Se NRK-innslaget her, og les resten av artikkelen her. Der kan du også lese om hvorfor vi har opprettet et eget oppfølgingsteam.

NRK: Har tatt i mot 500 barn på nytt senter

– I mange år husket jeg ikke hva som hadde skjedd, men da det kom fram følte jeg veldig mye skam, sier ei sørlandsjente på 16 år.

Overgrep i barndommen ødela nesten alt for henne.

16-åringen har sammen med sin mor vært på Stine Sofie-senteret to ganger. Her opplevde hun å bli sett. Fellesskapet med andre i samme situasjon, har gitt henne nytt livsmot.

Les resten av artikkelen hos NRK her.