Senteret stengt fra uke 46 til 49: – Hold skoler og barnehager åpne!

Smittetallene øker, og helsemyndighetene ber oss om reise minst mulig. I samråd med kommunelegen i Grimstad har vi derfor valgt å stenge Stine Sofie Senteret fra og med uke 46 til og med uke 49.

– Det er en tung avgjørelse å stenge et så viktig tilbud for de volds- og overgrepsutsatte barna, men vi må gjøre det vi kan for at skoler og barnehager kan holde åpent.

Det sier Kristin Stokke, daglig leder på Stine Sofie Senteret. Hun husker tilbake til våren, da både senteret, skoler og barnehager var stengt i lang tid.

– Barn som lever i utrygge hjem, mistet de fristedene skole, barnehage og andre aktiviteter er i en tøff hverdag. I tillegg så vi at voldsutsatte barn og deres familier fikk et dårligere tilbud fra hjelpeapparatet i sin hjemkommune, forteller Stokke.


Nå vet vi mer

Senteret gjennomførte i vår en egen undersøkelse blant tidligere deltakere. Den viste at et flertall av respondentene fikk et dårligere tilbud under koronasituasjonen. Nå er hun redd det samme skal skje igjen.

– Dersom hjelpeapparatet i kommunene igjen forsvinner for disse barna, så er det kritisk og skuffende. I vår var vi uforberedt – nå vet vi mer hva vi går til, og jeg forventer at hjelpen ikke forsvinner.

Stine Sofie Senteret er i første omgang stengt i fire uker. Vi håper å åpne opp igjen så fort som mulig, og følger situasjonen og anbefalingene fra myndighetene tett.

Les rapporten "Hjelp, hvor ble du av?"