Endelig kan vi åpne Stine Sofie Senteret igjen!

Det har vært noen lange og spesielle måneder. Da landet måtte lukke ned, så måtte Stine Sofie Senteret gjøre det samme. Selv om det var en selvfølge å stenge, så har det vært vondt å tenke på alle familiene som gledet seg til å komme, men måtte bli hjemme.

– Rundt 100 familier har måttet avlyse, eller utsette oppholdet her på senteret, forteller daglig leder, Kristin.


Åpner igjen med restriksjoner

Men nå, 15. juni, kan vi endelig åpne senteret!

– Første åpne uke på senteret være uke 25, altså 15. juni. Vi tar sikte på å gjennomføre tre oppholdsuker før ferien, men med noen tilpasninger til situasjonen vi står i, forklarer Kristin.

For å kunne ivareta godt smittevern har senteret gjort noen små endringer, og vil vi ta imot mindre grupper enn normalt.

– Det vil kun være for familier som kan reise til Grimstad uten å benytte kollektivtransport. Vi skal sørge for godt smittevern på senteret, og vil også øke bemanningen noe på ettermiddag- og kveldstid. Hos oss skal det være trygt å være - både for deltakere og for ansatte!


Har brukt ukene på å foreberede åpning

Her på senteret har vi brukt korona-tiden på å forberede oss på den dagen da vi igjen kan ta imot familier på senteret.

– Team Trivsel har gjort en fantastisk innsats! De har vasket, ryddet, plantet, luket og ordnet – jeg tror nesten ikke senteret har vært så fint noen gang, forteller Kristin.

I tillegg har familiekontaktene på senteret bidratt til at Mental Helse sin chat, www.sidetmedord.no, har hatt god kapasitet under koronasituasjonen.

– Det har vært både givende og en viktig erfaring for mange. Det er godt å vite at når vi ikke kan ta imot familier, så kan vi ihvertfall være der for barn og unge som trenger det, likevel.


Søk om opphold her!