Tommen har tid!

Han har mye å gjøre, men han har alltid tid til barna på Stine Sofie Senteret. Tommen oppdaget raskt at jobben som vaktmester på senteret er så mye mer enn vedlikehold.

Tommen tar seg alltid tid til barna.

– Jeg trodde nok det skulle være en ren vaktmesterjobb, men det første halvåret fikk jeg akkurat den samme kursingen og opplæringen som de som jobber direkte med barna og familiene. Vi i Team Trivsel betyr mer for deltakerne enn jeg kunne forutse, forteller Tommen, møbelsnekkeren som ble ansatt et halvår før senteret åpnet dørene.

Vi spør hvorfor han ville jobbe akkurat her på Stine Sofie Senteret.

– Det er nok litt tilfeldigheter, men det var likevel en viktig faktor at det er en jobb med mening. Jeg kjente godt stiftelsen fra før, og mange av de som jobber her, så når stillingen ble lyst ut, så var det veldig naturlig å søke.


En helt ny gutt!

Det er familiekontaktene som jobber tettest med barna og familiene på senteret, men Tommen forteller at det er viktig at han stiller opp når et barn finner ut at det er nettopp vaktmesteren de har tillit til og vil snakke med.

– Jeg husker spesielt en gutt som ikke ville snakke med noen og ikke delta på noe. Han var sint og innesluttet de første dagene på senteret. Den tredje dagen tok jeg han med ut på et oppdrag jeg hadde et stykke unna Grimstad. Vi prata masse om hverdagslige ting i bilen, og ble godt kjent. Jeg merket at han ble tryggere og tryggere. Dagen etter var han som en helt ny gutt, forteller Tommen og fortsetter:

– Du spurte meg hvorfor jeg ville ha denne jobben. Det er dette som er grunnen! Jeg kan være med å gjøre en endring for noen som trenger det.


Grilling med Team Trivsel

Team Trivsel er gjengen som sørger for at det er hyggelig å være på Stine Sofie Senteret. I tillegg til vaktmester Tommen er både kokkene, nattevaktene, servicemedarbeiderne og flere andre en del av teamet.

– Vi må gå på jobb med en positiv holdning. Vise at vi er oppriktig glade for å være her, og være imøtekommende og tilgjengelige. Vi går i kulissene, men deltakerne ser oss hele tiden. Har vi en dårlig dag på jobb, så vil det skinne gjennom.

Team Trivsel har sine daglige gjøremål, men involverer seg også i det som skjer på senteret. Tommen forteller om en spesiell aktivitet, som nå er blitt fast post på ukeprogrammet.

– En gang i uken inviterer hele Team Trivsel deltakerne til grilling i gapahuken. Det er en veldig fin anledning til å prate med både voksne og barn. Jo tettere jeg kommer på barna, jo mer ser jeg hvor positive barn egentlig er. Barn er barn på veldig mange måter – uansett hva de har opplevd!


Skal bygge eventyrlig lekeareal

Stine Sofie Senteret utvikles hele tiden. Det nye Rådhuset – som blant annet er undervisningslokale for voksengruppa – stod nettopp ferdig. Nå står lobbyen for tur.

– Jobben til Team Trivsel er nettopp å sørge for trivsel. I dag har vi en stor lobby. Den er ikke bare inngangspartiet, men også et naturlig samlingssted for de voksne. Nå skal vi bygge et eventyrlig lekeareal for barna, så både voksne og barn kan være der sammen, forklarer en engasjert vaktmester.

Skisse til lekeareal på Stine Sofie Senteret