Webinar: Dette er Stine Sofie Senteret!

Lær mer om hva Stine Sofie Senteret er, og bli med på digital omvisning! Her kan du se webinaret i opptak og lese svar på spørsmålene som kom inn.


I dette webinaret forteller teamleder Nils Bjørn hva Stine Sofie Senteret er, hva som skjer i løpet av oppholdet – og hvem som kan komme hit. Møt noen av familiekontaktene som jobber på senteret, og bli med på omvisning på det flotte senteret vårt i Grimstad!

.

.

Her er Nils Bjørn sine svar på spørsmålene som kom inn før og underveis i webinaret:

Kan man komme igjen etter man har vært her én gang?

SVAR: Man kan komme igjen én gang til, på et re-opphold. Oppholdet er da en dag kortere med et litt fordypende opplegg. Det er utrolig koselig å treffe deltakerene igjen.


Hvor store er gruppene, og hvordan er de sammensatt?

SVAR: Gruppestørrelsen varier noe, men har i siste tiden vært et gjennomsnitt på mellom 12 og 16 barn og 6-10 voksne. Vi tilstreber å sette sammen gruppene slik at "alle har noen". Eksempelvis prøver vi å sette flere ungdommer sammen, fremfor å være eneste ungdom. Undervis i uka deler vi også opp i mindre grupper etter alder.


Kursoppholdet varer ei uke. Hvor sover deltakerne?

SVAR: Deltakerne sover i flotte leiligheter med soverom, bad og gang. Ingen andre fasiliteter på leilighetene, og deltakerne oppfordres til å være i miljøet på senteret også i "fritiden".


Hvor mange barn har besøkt / benyttet seg av senteret? Og har andre deler av samfunnet blitt inspirert av dere?

SVAR: Siden oppstart høsten 2016 har i overkant 1500 barn vært på senteret. I 2019 fikk i overkant av 500 barn gjennomført ei kursuke, noe vi er veldig fornøyd med. Når det gjelder om andre er blitt inspirert, så håper jeg det. Vi opplever i alle fall at andre faggrupper innen tema vold og overgrep har blitt inspirert av måten vi jobber på, og hvordan senteret fremstår.


Om en person blir utsatt for overgrep i alderen av 6 og fysisk vold litt senere og eridag 17 år, kan de komme til Stine Sofie Senteret. Personen har hatt varierende hjelp og utfordringer

SVAR: Absolutt! Alle barn og unge mellom 0 og 18 år som har opplevd fysisk vold, psykisk vold, vitne til vold i nær relasjon eller seksuelle overgrep, kan søke et opphold hos oss. Voldshendelsen trenger ikke være nylig. Vi vet det kan ta lang tid fra et barn opplever vold eller overgrep, til barnet forteller noen om det. Behovet for hjelp, glede og mestring kan likevel være stort selv mange år etter.


Om man blir utsatt for vold av foreldre og er alene, kan man da motta opphold utenom fosterfamilie hvem kan man ha med seg om man ikke har noen familie?

SVAR: Barnet eller ungdommen må ha med seg en trygg voksen. Har ikke barnet en trygg biologisk familie, kan han/hun ha med seg fosterforeldre, beredskapsforeldre, besteforeldre eller institusjonsansatte, for å nevne noen.


Kan man ha diagnose og komme til Stine Sofie senteret?

SVAR: Det er det ingenting i veien for, men man trenger det ikke for å få tildelt plass. Man må likevel være frisk nok til være her en uke.



Webinaret ble sendt 4. mai 2020, og er en del av en serie webinarer knyttet til den pågående koronasituasjonen, og ivaretakelse av barn som utsettes for vold og overgrep. Serien er støttet av Gjensidigestiftelsen.

Se flere webinarer her!