Til barn og unge

Hei, jeg heter Kristin og er daglig leder for Stine Sofie senteret.
Så fint at du er inne på siden vår:)
De som kan komme til Stine Sofie Senteret er barn og unge mellom 0 og 18 år som har opplevd vold, eller sett noen av sine nærmeste bli utsatt for vold, eller at de har opplevd seksuelle overgrep. Eller kanskje alt på en gang.

Isoppskrifter som barn og ungdom selv har eksperimentert med på senteret

Om du enda ikke har fortalt det til noen, ønsker jeg veldig at du finner en voksen å snakke med. Om ikke du har noen, ring Alarmtelefonen for barn og unge . Du kan også finne ut mer ved å gå inn på jegvilvite.no. Jeg ønsker deg lykke til, husk det er IKKE din skyld! ALDRI!

Stine Sofie Senteret er et kurs- og mestringssenter. Det betyr rett og slett bare at det er et sted der man kan komme i 6 dager for å oppleve og lære nye ting. Og når jeg sier "lære" snakker jeg ikke om kjedelig-pugge-greie! Her lærer dere litt om hjernen, følelser, måter å oppføre seg på. Visste du at man lærer best når man har det gøy? I løpet av de 6 dagene du er hos oss kan du være med på å lage film, dra på turer i skogen, kano på sjøen, danse, tegne, synge, dra til dyreparken, klatre og masse masse annet gøy.  Du trenger ikke være dødsgod til noe av dette altså, null stress med at du skal få til masse, vi vil bare at du skal ha det bra hos oss. (.....og du får fri fra skolen;)
 

"Før jeg kom hit var jeg så lei av voksne som skulle bestemme når jeg måtte snakke om det vonde. De som jobber her sa at jeg kunne velge selv om jeg ville snakke om det vonde eller ikke. Det var fint å høre." Gutt, 15 år


Når man har opplevd vold eller seksuelle overgrep, kan man etterpå gå rundt med vonde tanker og vonde følelser.Det kan være sånn at du kan føle deg veldig alene og gledesfølelsen kan føles ganske så fjern? Det er heller ikke uvanlig at man stadig blir forstyrret av vonde minner og bekymringer, og det kan gjøre det utrolig vanskelig å konsentrere seg.
 

"Jeg har vært trygg og fått litt mer styr på følelsene mine." Gutt, 12 år


De voksne du har rundt deg, kan også gå rundt å streve med tanker og følelser. For mange er det sånn at når noen i en familie har opplevd vonde ting, merker alle det. Det er mange ganger skikkelig vanskelig å snakke om, og det kan gjøre at både barna og de voksne oppfører seg på en måte som de egentlig ikke vil. Da kan det bli kjip stemning i familien når man trenger hverandre som mest.
 

"Det er så godt å få lov til å være barn igjen, for vi har tatt så mye ansvar for de voksne hjemme." Jente, 17 år


På Stine Sofie Senteret møter du andre barn og unge som har opplevd noe av det samme. Og de voksne møter andre voksne. Her tar vi godt vare på både deg og dine voksne!
 

"Det har vært veldig gøy å være her og jeg har fått mange nye venner." Jente, 8 år


Vi ønsker så inderlig å gi dere en god og varm pause!

Lurer du på noe mer, ta endelig kontakt på tlf: 459 73 820 eller post@stinesofiesenteret.no eller på inboxen på Stine Sofies Stiftelse sin Facebook side.

Håper jeg ser deg:)

Med VENNlig hilsen Kristin