Til omsorgspersoner

Kjære voksen,

Så fint at du sjekker ut denne siden. Om du har omsorgen for et eller flere barn som har opplevd vold, sett vold mot sine nære, og/eller opplevd seksuelle overgrep, håper jeg du finner de svarene du leter etter inne på nettsiden vår. Du kan være biologisk foreldre, fosterforeldre, beredskapsforeldre, adoptivforeldre eller fast personale for et barn på institusjon.


"Stine Sofie Senteret har gitt oss trygghet, håp og nye verktøy til familien vår. Det var så godt."

Mor, 36 år


Stine Sofie Senteret er et kurs- og mestringssenter. Det vil kort fortalt si at vi er et senter som tilbyr et 6 dagers opphold der målet er å styrke dere som omsorgspersoner og styrke deres barn.

Det er barnas opplevelser som innfrir kriteriene til et opphold her. Vi vet at mange av dere voksne også har mange opplevelser med dere. Vold og seksuelle overgrep rammer hele familien direkte eller indirekte, og det kan til tider være et krevende ansvar å ta godt vare på et barn som har opplevd vold eller seksuelle overgrep. Det er ikke uvanlig å føle seg utilstrekkelig, miste tålmodigheten og til tiden lure på om også kjærligheten trues. Å være omsorgsperson for et barn med denne historikken innebærer mange bekymringer og mye usikkerhet.
 

"Fellesskapet med de andre voksne har vært til en utrolig stor hjelp for meg. Jeg ble møtt med varme ansatte som respekterte og forstod meg." 

Far, 45 år


På Stine Sofie Senteret møter du andre omsorgspersoner med lignende opplevelser som deg, og du får muligheten til å lære noe nytt om hvordan forstå og ta vare på barnet eller barna dine. Se timeplanen vår her.
 

"I løpet av oppholdet så jeg nye sider ved barna mine som de aldri hadde vist meg før. Vi merket at de som jobber på Senteret brydde seg om oss." Fostermor, 38 år


Vi legger stor vekt på at du og dine barn skal oppleve dere trygge, velkomne, ivaretatt, forstått og verdsatt hos oss, og hele personalet er opplært i å forstå uttrykk til barn og voksne som har vanskelige opplevelser med seg.

Vi ønsker å tilby dere en varm pause fra hverdagen. Vi trenger en søknad fra deg og et følgeskriv fra en instans (last ned her). Etter mottatt og innvilget søknad, kontakter vi deg pr. telefon. Vi avtaler uke og bestiller og betaler reisen for dere.

Vi jobber hardt for å få utløst kompensasjon for tapt arbeidsinntekt for dere voksne, men har enda ikke lykkes der. Barna deres får gyldig fravær fra skole.

Lurer du på noe mer, ta endelig kontakt på tlf: 459 73 820 eller post@stinesofiesenteret.no eller på Stine Sofies Stiftelse sin Facebook side.

Håper vi sees:)

Med VENNlig hilsen Kristin

 
MOTTA NYHETSBREV: