Tilbakemelding: Uka på Stine Sofie Senteret


Allerede ved ankomst merket vi at her var det plass til oss med det hele. Å møte så mye åpenhet er en sjelden gave, det vet alle som lever med tabuer.

.

Illustrasjonsbilde.


Leiligheten var fin, og hovedhuset var fantastisk. Hele senteret, både fysisk og menneskelig, er preget av at alt som er og skjer er virkelig godt gjennomtenkt!

Vi opplevde alle at vi ble sett av dere, og at dere ville tåle det vi fortalte. Ungdommen var veldig glad for å føle seg både invitert, hørt og trodd. Stemningen var så åpen, og hun følte at alle dere stilte de helt riktige spørsmålene :-)

Før oppholdet på senteret, hadde ungdommen mye selvhat. Gjennom uka fikk hun mer omsorg for seg selv, både den lille jenta inni som ble voldtatt, og den store jenta hun er nå. Den utviklingen har fortsatt etter vi kom hjem. Hun har fått mer selvtillit, og begynte under oppholdet «vokse mer inn i seg selv».

Vi visste fra før at vold og overgrep skjer med flere elever i hver klasse, men å få møte noen andre i lignende situasjon, var utrolig givende. Nå vet vi at man ikke kan se det utenpå, noe som betyr at andre heller ikke kan se det på oss.

Både det minste barnet mitt og ungdommen min opplevde veldig sterkt at de fikk mer selvtillit under oppholdet. De kan mer enn de trodde, for som minsten sier: «De voksne trodde bare så mye på meg!» :-)

Her i familien er vi skjønt enige om at det ble sådd mange frø i oss under oppholdet, noe som har vokst etter at vi kom hjem, og enda gjør det.


Med dyp takknemlighet, tusen takk for dere <3