Eventyrlige opplevelser i Dyreparken

Hver uke besøker barna på Stine Sofie Senteret Dyreparken i Kristiansand. Der møter de både slanger, sjiraffer og dyrepassere.

– Det er nok ett av ukas høydepunkter for mange av barna, forteller familiekontakt Nils Bjørn Olsbu.

I løpet av uka på senteret reiser barna til Dyreparken, sammen med familiekontakter og de som jobber på Team Trivsel. De andre voksne blir igjen på senteret.

– Vi slipper inn en time før ordinær åpningstid, og blir vist rundt av en egen dyrepasser som gir ungene eventyrlige opplevelser. De får mate sjiraffer, sebraer, strutser og geiter – og får også klappe noen av dem.


Fra redsel til mestring

Nils Bjørn forteller om et fast stopp – som noen ganger kan være litt skummelt.

– Jeg tror mange gru-gleder seg til å komme inn der kvelerslangene, tarantellaene, kjempesneglene og pinnedyrene er. De som vil får holde en slange. Noen er nok litt redde, men alle går ut fra det rommet med en følelse av mestring – noe som er veldig viktig på Stine Sofie Senteret.


Kakao på Kutoppen

Etter den guida turen går de sammen videre til resten av parken. Det blir matpause på Kutoppen, med både niste og kakao, og selv om fokuset stort sett er på dyra, så blir det også en tur innom tømmerrenna, Hakkebakkeskogen og Kardemommeby når det er sesong for det.

– Dagen i Dyreparken er utrolig fin. Dyrepasserne er gode med barna, og det gir fine opplevelser, glede, mestring og fellesskap. Det er vel stikkordene, oppsummerer Nils Bjørn.